Основателят на Microsoft Бил Гейтс иска да инвестира общо 2 млрд.

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс иска да инвестира общо 2 млрд.
Коментари Харесай

Бил Гейтс инвестира $2 млн. в проекти за климата

Основателят на Microsoft Бил Гейтс желае да влага общо 2 милиарда долара в планове и започващи компании през идващите пет години, които работят за предотвратяване на климатичните промени.

Необходими са иновации за попречване на климатична злополука. Това не е невероятно, но би било доста мъчно, акцентира Гейтс в мнения, оповестени в немския бизнес всекидневник " Ханделсблат ", написа money.bg.

Гейтс също по този начин прикани за петкратно нарастване на държавните вложения в научни проучвания за чиста сила и други нововъведения в региона на климата в международен мащаб през идващото десетилетие.

Предприемачът и филантропът пресмята, че годишно ще са нужни проучвания на стойност най-малко 110 милиарда $.

В новата си книга " Как да избегнем климатична злополука " Гейтс приканва излъчванията на въглероден диоксид (CO2) да бъдат изцяло отстранени до 2050 г. в опит да се избегнат големи екологични и стопански вреди.

Гейтс споделя, че човечеството би трябвало да промени физическата стопанска система с темпове, невиждани до момента. Освен това той счита, че налозите върху CO2, търговията със документи и различните сили като слънчева и вятърна сила са наложителни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР